Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας…

Σκέφτομαι, αισθάνομαι, ελπίζω… Εύχομαι να ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, όνειρα με χρώματα του ουράνιου τόξου και με ατέλειωτα ευωδιαστά γιασεμιά. Ελεύθερη να ‘ναι η ψυχή μας… ό,τι ευχάριστο και αγαπημένο στη ζωή σας! Χαιρετώ σας… Αίγλη Μότσιου.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Θέατρο: Νόρα του Ίψεν στο Θέατρο Τεχνών



Το Θέατρο Τεχνών ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ανέβασε μία νέα παράσταση το αριστούργημα του Ίψεν «Ν Ο Ρ Α».

Λίγα λόγια για το έργο:
H “Νόρα" ή «Το Κουκλόσπιτο», είναι ένα έργο που ανατάραξε την εποχή του και την ανατάραξε, γιατί είχε για θέμα του τον έλεγχο ενός θεσμού. Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο του κοινωνικού οικοδομήματος, όπως τον έχει θεμελιώσει η ηγετική τάξη του καιρού του: τον γάμο. Η «Νόρα» θα ήταν ένα έργο που αναφέρετε σε καταστάσεις που πια δεν υπάρχουν, αν περιοριζόταν σε μια κριτική του θεσμού του γάμου ή στη διεκδίκηση του δικαιώματος για τη γυναίκα να αποκηρύσσει έμπρακτα, ένα συμβατικό δεσμό. Αυτό που δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο και διάρκεια στα κοινωνικά έργα του Ίψεν, είναι η ποιητική σύλληψη των προσώπων. Αναμφισβήτητα, η «Νόρα», ειδικότερα, είναι το πιο χαριτωμένο και αξιαγάπητο - όχι μόνον εξωτερικά - πρόσωπο του νεότερου θεάτρου…

Ταυτότητα της Παράστασης:
Απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία του Χάρη Κυριακίδη, σκηνικά Στέλιου Μπουρλή, κοστούμια Βάνας Καταραχιά, επιμέλεια μουσικής Δημήτρη Παπαδούλη και χορογραφία-κινησιολογία της Αγγελικής  Σαρήογλου.
Τους ρόλους του κλασσικού αυτού αριστουργήματος ερμηνεύουν μοναδικά οι ηθοποιοί: Εύα Τριανταφύλλου (Νόρα), Δημήτρης Φωτίου (Τόρβαλτ), Βασίλης Σακκάς (Κρόγκσταντ), Έλενα Γράβαλου (Λίντε), Στέλιος Ντικούλης (Δόκτωρ-Ράνκ), Βάνα Καταραχιά (Οικονόμος-Ελένη).

Παραστάσεις:
Σήμερα Κυριακή απογευματινή στις 7 μ.μ και την Δευτέρα των «Θεοφανίων» βραδινή στις 9 μ.μ..  Από τις 9 Ιανουαρίου θα ισχύει το κανονικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα που  είναι: Πέμπτη στις 7μ.μ (με γενική Λαϊκή είσοδο  μόνο 5 €), Παρασκευή & Σάββατο στις 9 μ.μ & την Κυριακή στις 7 το απόγευμα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 8€ και 5€ για τα Παιδιά, Μαθητές-Φοιτητές και Ανέργους. Επίσης ισχύουν και τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α.

@Η «Νόρα», παίζεται παράλληλα με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, της «Παιδικής-Νεανικής Σκηνής», για τους μαθητές των Σχολείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.